Trasversales
UGT Catalunya

LA UGT DE CATALUNYA REBUTJA
L’EMPRESONAMENT DE JORDI SÀNCHEZ I JORDI CUIXARTRevista Trasversales número 42, octubre 2017 web
LA UGT DE CATALUNYA REBUTJA

L’EMPRESONAMENT DE JORDI SÀNCHEZ I JORDI CUIXART

LA UGT DE CATALUNYA RECHAZA

EL ENCARCELAMIENTO DE JORDI SÁNCHEZ Y JORDI CUIXART

La UGT de Catalunya rebutja l’empresonament del president de l’ANC, Jordi Sànchez, i del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, una decisió injusta i desproporcionada.

Des del nostre sindicat considerem injustificada l’acusació de sedició per part de la fiscalia i excessiva la mesura preventiva de presó incondicional per una concentració que va ser multitudinària però pacífica. L’ANC i Òmnium, i especialment Sánchez i Cuixart, sempre han fet crides a la mobilització de manera no violenta, i les manifestacions massives que han convocat i organitzat en els darrers anys han estat un clar exemple de mobilitzacions sense incidents.

Com ja ha fet abans amb la llei mordassa o la repressió a centenars de sindicalistes i piquets durant les vagues, l’estratègia de l’Estat és atemorir una societat que li està donant resposta al carrer pacíficament i democràticament. És, d’altra banda, el que ja porta setmanes fent a Catalunya amb la vulneració de drets fonamentals, la detencions de representants polítics i càrrecs de l’administració, i la violenta repressió de l’1 d’octubre, actuacions que vulneren l’Estat de dret.

Des del nostre sindicat reiterem la nostra aposta pel diàleg i la mediació, i exigim la posada en llibertat immediata de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, que es posi fi a la repressió de l’Estat a Catalunya, que marxin les forces de seguretat desplegades sense motiu al nostre territori i que es respectin la llibertat d’expressió, de reunió i de manifestació. També fem una crida a les institucions europees perquè intervinguin en el conflicte i vetllin per les garanties democràtiques al nostre país.

Per últim, fem una crida a la nostra afiliació i a la ciutadania a participar, en la mesures de les seves possibilitats, en les concentracions convocades a les 12 hores als centres de treball i a la resta de mobilitzacions que es puguin convocar des de la Taula per la Democràcia, sempre de manera pacífica.

La UGT de Catalunya rechaza el encarcelamiento del presidente de la ANC, Jordi Sánchez, y del presidente de Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, una decisión injusta y desproporcionada.

Desde nuestro sindicato consideramos injustificada la acusación de sedición por parte de la fiscalía y excesiva la medida preventiva de prisión incondicional por una concentración que fue multitudinaria pero pacífica. La ANC y Òmnium, y especialmente Sánchez y Cuixart, siempre han realizado llamamientos a la movilización de manera no violenta, y las manifestaciones masivas que han convocado y organizado en los últimos años han sido un claro ejemplo de movilizaciones sin incidentes.

Como ya ha hecho antes con la ley mordaza o la represión a cientos de sindicalistas y piquetes durante las huelgas, la estrategia del Estado es atemorizar a una sociedad que le está dando respuesta en la calle pacífica y democráticamente. Es, por otra parte, lo que ya lleva semanas haciendo en Catalunya, con la vulneración de derechos fundamentales, la detenciones de representantes políticos y cargos de la administración, y la violenta represión del 1 de octubre, actuaciones que vulneran el Estado de Derecho.

Reiteramos nuestra apuesta por el diálogo y la mediación, y exigimos la puesta en libertad inmediata de Jordi Sánchez y Jordi Cuixart, que se ponga fin a la represión del Estado en Catalunya, que se vayan las fuerzas de seguridad desplegadas sin motivo en nuestro territorio y que se respeten la libertad de expresión, de reunión y de manifestación. También hacemos un llamamiento a las instituciones europeas para que intervengan en el conflicto y velen por las garantías democráticas en nuestro país.

Por último, hacemos un llamamiento a nuestra afiliación y la ciudadanía a participar, en la medidas de sus posibilidades, en las concentraciones convocadas a las 12 horas en los centros de trabajo y en el resto de movilizaciones que se puedan convocar desde la Mesa por la Democracia, siempre de manera pacífica.